*

Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Utopia

Omaa hyvinvointiaan ei kannata tuhota toisen hyvinvoinnin estämiseksi

Helvetin kolonnat vyöryvät tahtovan johtajan johdolla. Antagonisti tarvitsee mahtavan vastustajan ollakseen itse vielä suurempi, siksi vastustajaa suurennetaan taivaanrantaan asti, jossa asuvat vaarallisen älykkäät toiset ihmiset. Vihaamalla eristetään ihmisten todelliset henkilökohtaiset ominaisuudet, jäljelle jää vain rivous tuntemattomia kohtaan. Raivon purkautumistie on kylmä käsi, mutta jos köyhä ihminen osallistuu toisen köyhän vahingoittamiseen, on seurauksena kahden köyhän ihmisen elämän vaarantuminen. Omaa hyvinvointiaan ei kannata tuhota toisen hyvinvoinnin estämiseksi. 

Tulevaisuuden utopia - robotismi ja työttömyys

Utopia vai Dystopia?

Kaikille lienee selvää, että maailma on tulevaisuudessa hyvin toisenlainen kuin mitä se on tänään. Itsekin olen aiheesta aiemminkin kirjoittanut, kuten moni muukin. Onko maailma tulevaisuudessa sitten parempi: Utopia - vai olemmeko pikemminkin matkalla kohti Dystopiaa?

Robotti on tehokas

Tasa-arvo

Tasa-arvokeskustelu on käynyt kuumana jo ties kuinka monta vuotta. Tai ainahan tasa-arvosta on puhuttu ja sitä luonnollisestikin haluttu, mutta tämän vuosituhannen puolella se keskustelu on muuttunut kiivaaksi. Jonkun mielestä tasa-arvo on sitä, että naisia pitäisi suosia miesten kustannuksella, toisen mielestä vähemmistöjä pitäisi suosia enemmistön kustannuksella, toisen mielestä taas turvapaikanhakijoita kantaväestön kustannuksella, jonkun mielestä se on tuota kaikkea ja vielä vähän enemmän.

Populismin kahdet kasvot

Jukka Hankamäki on mielestäni kiinnostava. Kysymys ei ole siitä että hän ei tekisi virheitä tai olisi edes erityisen usein oikeassa. Kyse on enemmänkin siitä, että jopa epäonnistuessaan hän tekee älyllisesti kiinnostavampia virheitä kuin moni tylsempi tekee onnistumisia. (Hieman kuten moni sano Einsteinistä että hänen virheensäkin olivat sellaisia, että moni fyysikko kadehtii niitäkin. Perustelu ja argumentaatio ja ajattelun kompleksisuuden taso ja vastaavat painavat aika paljon.

Ääripäiden satunnaisväkivalta.

Asema-aukio, Helsinki, 10. syyskuuta 2016.

Jotakin oli meneillään. Nimittäin mielenilmaus.

Mielenilmauksen järjestäjätaho kävi poliisille ilmi vasta tapahtuman jälkeen, koska ryhmä ei poliisin mukaan ollut yksilöinyt itseään tapahtumasta ilmoittaessaan.

Videoaineistoa itse tapahtumasta on saatavilla  - erityisesti järjestön itsensä kuvaamana.

Järjestävän ryhmän oma video päättyy kuvaan, jossa maassa makaavaa ja verta vuotavaa miespuolista henkilöä yritetään auttaa. Videon viimeinen, musta plankki sisältää vain yhden sanan: AKTIVOIDU.

Giannis Varoufakisin utopia?

Kreikan entinen valtionvarainministeri on Giannis Varoufakis on perustamassa uutta yleiseurooppalaista vasemmistolaista poliittista liikettä. Hän arvosteli voimakkaasti Berliinissä hankkeen julkistamispäivänä EU:a. Hänen mukaansa EU on hajoamassa ja se hajoaa nopeasti.

Uusi Utopia - Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on? osa 3

Uusi Utopia – Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on?
Poliittisten järjestelmien tutkimus 
Heikki Valtavaara
 

Uusi Utopia - Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on? osa 2

Uusi Utopia – Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on?
Poliittisten järjestelmien tutkimus 
Heikki Valtavaara
 

Uusi Utopia - Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on? osa 1

Uusi Utopia – Eurooppa ja eurooppalaisuus, mitä se on?
Poliittisten järjestelmien tutkimus 
Heikki Valtavaara

Julkaisen poliittisten järjestelmien tutkimuksen kurssiin liittyvän esseeni viisiosaisena sarjana US-blogissani. Osat jakautuvat esseen ohessa olevan väliotsikoinnin mukaan. Päivitän/lisään blogiini seuraavan osan viikon kuluttua maanantaina. Julkaisen jokaisen osan lopussa esseeni lähdeluettelon kokonaisuudessaan helpottaakseni hieman tekimisen määrää.

Bioshock - libertaarinen maailma meren pohjassa

I am Andrew Ryan, and I'm here to ask you a question. Is a man not entitled to the sweat of his brow? "No," says the man in Washington, "it belongs to the poor." "No," says the man in the Vatican, "it belongs to God." "No," says the man in Moscow, "it belongs to everyone."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä