Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Työsuojelu

Julkishallinnon leikkaukset palvelevat yksityisiä pääomia

Noin vuosi sitten, jouduin työpaikallani raskaan ja odottamattoman prosessin eteen. Toimin työpaikallani työsuojeluvaltuutettuna ja olin tehnyt kahdesta Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen (vanha työsuojelupiiri) tekemästä työsuojelutarkastuksesta valitukset. Niiden suorittamisessa ei mielestäni ollut noudatettu lakia työsuojelun valvonnasta ja yhteistoiminnasta. Valituksiini ei ensiksi reagoitu mitenkään.

Terveellinen työ – Keski-ikäisten miesten yksinoikeus?

Istun parhaillaan Finlandia-talossa Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa seminaarissa. Suomalaisen työsuojelun kerman pitäisi olla täällä siinä määrin, että paikalla on niin ministeriön edustajia, Aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen edustajia, työsuojelun saralla palkittuja yrityksiä, tutkijoita ja virkamiehiä. Sitten on myös meitä henkilöstön edustajia, työsuojeluvaltuutettuja ja luottamusmiehiä sekä työnantajan edustajia.

Asbestia kaivosmiesten keuhkoihin

Taitaapi tulla Talvivaaralle kaveri. Pahtavaaran kultakaivos Sodankylässä on vuotanut ympäristöön asbestia, joka aiheuttaa Suomessa eniten työperäisiä kuolemia vuosittain syöpien kautta. Lisäksi kaivoksen työväki näyttää altistuneen asbestille. Paikallinen ELY keskus on vaiennut asiasta ja katsonut kaivoksen toimintaa läpi sormien. Tämä laskee luottamusta entisestään kaivosviranomaisia kohtaan. Lähinnä ihmettelen, miksei kaivoksen oma työväki ole noussut barrikaadeille asbestin käytöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä