Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Pierre-Joseph Proudhon

Elämää suuremmat ajatukset

Jotkut suuret ajatukset ovat elämää suurempia. Eräs suuri ajatus, josta pidän erittäin paljon on John Rawlsin ajatus reilusta yhteiskunnasta. Rawls tuumi sillä tavalla, että kun mietitään sitä minkälainen yhteiskunnan tulisi olla, se pitäisi tehdä sellaisesta näkökulmasta, että pohtii yhteiskuntaa tietämättä mihin asemaan yhteiskunnassa syntyisi.

Laki ja oikeus I

Lakeja aika usein perustellaan sillä, että nykysysteemissä poliisi toimeenpanee lait ja oikeustuomioistuimet lainsäätäjien kera päättävät siitä, mitä lait itseasiassa ovat. Tällä tavalla on saatu irrotettua väkivaltakoneisto tuomion langettajasta, jottei kukaan olisi judge, jury and executioner.

Tarkkaan ottaen kolmas osapuoli tarvitaan kahden riitaantuneen tahon välille verikoston estämiseksi. Verikosto johtaa usein kierteeseen, joka pahimmillaan aiheuttaa aivan järkyttävää tuhoa niille kahdelle ryhmälle, jotka joutuvat koston syvään kierteeseen.

Tehottomat alamaiset

Hesari skriivaili ohjelmistofirmasta nimestä Vincit, jossa on vain 2 pomoa ja 100 duunaria. Tämän ei pitäisi hätkähdyttää ketään, joka on hereillä, mutta suuri osa väestä ei ole. Työpaikkademokratia on ollut pitkään nousussa ohjelmistoalalla - ja muuallakin - mutta se tapahtuu pääasiassa kaikessa hiljaisuudessa.

Anarkistisia otteita I

  • Oscar Wilde paljasti vahvan vapauden kaipuunsa runossaan "Sonetti Vapaudelle" ja luettuaan anarkokommunisti Peter Kropotkinin töitä (jota hän kuvasi "mieheksi, jonka sielu on kaunis kuin valkoisella Kristuksella, joka vaikuttaa tulevan Venäjältä") hän totesi olevansa anarkisti. ~ Oscar Wilde: The Soul of Man under Socialism

 

Vallankumous on tehty

”Kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset vaan tasa-arvoisempia” kynäniekka George Orwell, jokaisen antiautoritäärin ylin ystävä, kirjoittaa tempaisi kirjassaan Eläinten Vallankumous, jota Hectorkin on muistanut biisissään. George oli nähnyt keskusjohtoisen marxilaisen sosialismin pedon kasvot taistel

Politiikan ja luottamuksen kuolema

Monet ajattelevat, että suomalainen demokratia on saavuttanut aallonpohjansa ja luottamus poliitikoihin on alhaisempaa kuin koskaan. Kuten aina, tilanne on tätä paljon pahempi.

Aloitetaan kuitenkin alusta: suomalainen valtionhallintajärjestelmä, jota vailla mitään todellisia perusteita kutsutaan demokratiaksi on lopulta peräisin niinkin kaukaa kuin Roomasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä