*

Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Etnisyys

Kulttuuritausta ei perustelu erityisvapauksille varusmiespalveluksessa

Keskisuomalainen uutisoi 22.12.2015 Puolustusvoimien harkitsevan poikkeuksia ulkonäkö- ja pukeutumissäännöistä eri etnistä, kulttuurista ja uskonnollista taustaa oleville varusmiehille. ”Toteutettavat muutokset kirjataan uudistettavaan palvelusohjesääntöön ensi vuonna”, Puolustusvoimien komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson toteaa.
 

Miesten viikko

Kuluvalla viikolla vietetään Miessakit ry:n organisoimaa Miesten Viikkoa.

 

Etnistä profilointia harjoitetaan jo nyt

Helsingin kaupunginvaltuuston vasemmisto-, demari- ja vihreät edustajat ovat käyneet suunnilleen alkukesästä lähtien (varmaan jo aiemminkin) kiivasta taistelua vastikkeettomien terveydenhuoltopalveluiden järjestämiseksi kaupungissa ja sen lähiympäristössä tiettävästi varsin runsaissa määrin majaileville paperittomille siirtolaisille. Pääosin tämä tarkoittaa Romaniasta ja Bulgariasta kotoisin olevia romaneita, jotka ovat jokseenkin valitettavasti nousseet ainoaksi etniseksi ryhmäksi, joka nimeltä mainitaan.

Etninen väestörekisterimerkintä

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen esittää mm.

Etnisyys luokitteluperusteena

Etnisyys juontuu etymologisesti kreikankielisestä sanasta ethnos (vieraat, toiset), mikä ajatushistorialllisena jäänteenä eli kulttuurimeeminä vielä tänäkin päivänä saattaa johtaa ajatukset etnisiin vähemmistöihin ja ylläpitää rasistisia asenteita. 

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä