*

Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvetuotanto

Suomalaisten pitäisi nyt olla todella huolissaan

 

Parin viimeisen vuoden aikana olen voinut seurata lähes aitiopaikalta yhden suomalaisen järven aika perusteellista tutkimista. Läpi käytiin järven kalakanta, veden laatu, ravinteet, happipitoisuus ja monta muuta asiaa. Tutkimukset olivat tosi kalliita, mutta asiassa auttoi eräs ymmärtäväinen säätiö rahoittamalla suuren osan hankkeen kuluista.

Lähtökohtaisesti kyse oli hyvin kirkasvetisestä järvestä, jossa näkösyvyys oli 2-3 metrin luokkaa. Kalakanta oli runsas, samoin järven rapukanta.

Turve on puhtaasti kansallinen rikkaus

Käyttökelpoiset turvevarantomme ovat tällä hetkellä peräti noin puolet Norjan tunnetuista öljyvaroista. Turve riittäisi tekemään meistä osaltaan energiaomavaraisiakin. Rahassa mitattuna voidaan puhua kymmenien miljardien omaisuudesta ja tuhansista työpaikoista. - Turpeen käyttö ei saa yhteiskunnalta mitään tukia.

Turpeen energiakäyttö vähentää päästöjä! Siis vähentää...

Punavihreässä "ajattelussa" turve on kivihiileen verrattava paholainen, joka ajanmittaan omalta osaltaan suorastaan tuhoaa elämisen edellytyksiä koko maapallolta.

Todellisuus on kuitenkin toinen. Esimerkiksi tekniikan tohtori, ympäristötekniikan dosentti Jari Ahlbeck totesi äskettäin, että "väite perustuu tekniikan peruskurssitasoiseen laskelmaan, jonka mukaan turpeen polton hiilidioksidipäästöt tuotettua energiayksikköä kohti ovat hieman kivihiilen päästöjä suuremmat".

Turve puhuttaa

Sanni Grahn-Laasonen järkytti koko Suomen, ottamalla järjen käteensä. Jopa Pertti Salolainenkin sai porot sieraimiinsa, olisiko samaa katkeruutta, kuin Eero Lehdellä, että liian nuori päättämään tuo untuvikko Sanni.

Onhan selvää, että Suomessa ei saa puhua soista, kuin luonnonsuojelijat ja vihreä klikki.

Tosiasioita energiantuotannosta

Politiikassa on aina ollut käytössä taktiikka, jossa asioista tehdään totuuksia toistamalla niitä riittävän monta kertaa. Näin ollaan tekemässä myös nyt, kun vihreät lähtivät hallituksesta ja Stubbin hallitus päätti laskea turpeenverotusta vähentääkseen kivihiilen käyttöä Suomen energiantuotannossa. Haluan silti hämmentää asiaa muutamalla tosiasialla.

Sukupolvestamme ei kirjoiteta ylistyslauluja

Eläkkeellä oleva entinen valtionvarainministeri Iiro Viinanen on kitkerin sanoin arvostellut nykypolitiikkojamme kansantaloutemme holtittoman huonosta hoitamisesta. (KS 7.7.2014) Samassa kirjoituksessa hän ihmettelee myös miksi valtiovalta ei puutu turvetuotantosoittemme valumavesien parempaan valvontaan, vaan sallii turvetuotannon säälittä pilaavan kansallisomaisuutemme, tuhannet kirkkaat ja kalaisat järvemme..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä