*

Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Positiivinen diskriminaatio

Maahanmuuttajavaltaisten koulujen erityisrahoitus on oppimistulosten vääristelyä

On ollut jo pitkän aikaa päivänselvää, että 2010-luvun tasa-arvo Suomessa merkitsee henkilökohtaisen ihanteeni, mahdollisuuksien tasa-arvon, sijaan lopputuloksen tasa-arvoa. Vanhaa ja osin kulunuttakin analogiaa käyttäen verrokit eivät lähde samalta lähtöviivalta vaan eri pisteistä siten, että kaikki tulevat samaan aikaan maaliin. Tällä tavoin, lähtöviivaa siirtämällä, toisille itse asiassa annetaan paremmat mahdollisuudet kuin toisille. Tällainen filosofia tottelee myös nimeä tasapäistäminen.

Syrjäyttäjät

Joka ikisessä maamme puolueessa on tahoja ja mielipiteitä, jotka omaavat omaan jalkaan ampumisen merkkejä. Puhumme esimerkiksi melko yhteen ääneen sen puolesta, että nuoret pitäisi saada opiskelu- ja työelämään, eli niinsanotusti yhteiskuntaan kiinni. Entäpä, kun tätä vaativat tahot ovat itse nuoria syrjäyttämässä?

Maahanmuuttajien arvotus koituu silkaksi vahingoksi

Humanitaarisperusteisten sekä vailla työtä ja säännöllistä toimeentuloa olevien maahanmuuttajien tienestit ja tulevaisuudennäkymät herättävät aina välillä ansaittua huolta. Kehitin joutessani ja pyyteettömänä lahjana yhteiskunnalle toimeentulopoliittisen ratkaisun työttömille oleskeluluvan, turvapaikan, toissijaisen suojelun turvin ja muilla kenties unohtamillani statuksilla maassa oleilijoille.

Positiivisen syrjinnän tuki ja Helsingin koulut

Luin aamulla Hesarin nettiuutista, jossa Helsingin kaupungin opetusviraston päällikkö Outi Salo kertoo positiivisen syrjinnän tuen leikkauksista seuraavaa. Siteeraan uutista:

"Helsinki jakaa erityistä tukea maahanmuuttajavaltaisille kouluille. Positiivisen diskriminaation rahalla koulut voivat palkata resurssiopettajia tai ylimääräisiä avustajia. Lisäksi on annettu vielä niin sanottua reppurahaa: jokainen vieraskielinen tuo koululle tietyn summan.

Positiivisesta syrjinnästä aikamme henkisen kurjistamisen muotona

 Johdannoksi: erojen ja samankaltaisuuksien dialektiikasta nykykulttuurissa

 

EU-komissio ajaa "rodullista tasa-arvoa" väkipakolla

Suuri ja mahtava EU-komissio on näemmä laittanut ison vaihteen päälle positiivisen diskriminaation edistämiseksi haastamalla Suomen oikeuteen rodullista tasa-arvoa työelämässä valvovan elimen puuttumisen vuoksi. Tämä on hienoisessa ristiriidassa sen kanssa, että Suomessa toki on tasa-arvovaltuutettu, ellei nimenomaan "työelämän rodullista tasa-arvoa valvova elin" ole erillinen vaatimus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä