Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Laura Huhtasaari

Totuus vai tehtävä?

Länsimaisessa demokratiassa vapaan lehdistön tehtäväksi on mainittu rooli toimia vallan vahtikoirana. Toimittajat tonkivat ja läpivalaisevat niiden puuhia jotka meille kuuluvaa valtaa eduskunnassa käyttävät. Hyvä niin, koska ei me tavan pulliaiset veronmaksamiselta itse kerettäis ja sitäpaitsi keitä noin likaiset työt ees kiinnostaa. 

Miksi Huhtasaari vaikeutti gradunsa tutkimista?

Huhtasaari on kieltänyt käyttämästä plagioinnin paljastavaa ohjelmaa hänen gradunsa tutkimiseen Jyväskylän yliopistolta. Tutkimuksen tehneen Helsingin yliopiston professori Patrik Schein joutui käymään läpi saman ajan ja aiheen graduja yksitellen, mikä luonnollisesti vaikeutti ja hidasti tutkimustyötä. 

Onko Huhtasaaren käytöksessä kyseessä jonkinlaisesta sellaisesta uudesta normaalista, jota me vanhoihin hyviin tapoihin luottavat ihmiset emme vain kykene ymmärtämään?

Kansanedustaja Huhtasaaren strategia ei kuitenkaan toiminut, vaan näyttäytyy entistäkin nolommalta.

Onko kohtuullista tutkia 15 vuotta vanhaa gradua?

Rikoslaissa rikos vanhentuu 15 vuodessa, jos teosta voi seurata yli 8 vuotta vankeutta.

Rikoksissa on yhtenä rajana 10 vuoden vanhentuminen teosta laskettuna (kun rangaistussäännöksen rangaistusmaksimi on 2 - 8 vuotta) ja sitten seuraava raja on 20 vuoden vanhentuminen, jota koskee edellä mainittu (maksimirangaistus pitää olla yli 8 vuotta).

Otetaan esimerkiksi törkeä petos (RL 36:2 §). Maksimirangaistus  on neljä vuotta vankeutta. Rikos vanhentuu näin ollen 10 vuodessa.

Kaikki eduskunnassa olevien gradut ja opinnäytteet tarkistettava!

Nyt kun tämä armoton ajojahti Laura Huhtasaarta kohtaa lähestyy finaaliaan, niin olisi ehkä tasapuolisuuden nimissä hyvä, että kaikkien hallituksen jäsenten gradut ja eduskunnan edustajien opinnäytteet tutkitaan.

Se olisi sitä kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta. Muistattehan...siitä puhuttiin koulussa.

Nyt kaikki tiedekunnat poliitikkojahtiin!

Tekijänoikeusjuristin näkemys Huhtasaaren gradun julkisesta käsittelystä (video)

Minulta on paljon kyselty juridisia perusteita julkaistuani tällä viikolla artikkelin Laura Huhtasaaren graduun mahdollisesti kohdistuneista tekijänoikeusloukkauksista.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin: 

http://panuhuuhtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257497-laura-huhtasaaren-vaino-gradun-kautta-saa-jopa-rikollisia-piirteita

Onneksi Turre Legal -lakiasiaintoimiston juristit tekivät asiasta jo live-videon Facebookissa:

Venäjällä plagioidaan ja vastustetaan plagiointia

Plagiaattien täydelliseen kitkemiseen on vielä matkaa, mutta väitösten määrä on puolittunut vuodesta 2013.

Suomessa keskusteltiin plagioinnista korkeakouluopinnoissa alkuvuodesta, kun perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren gradun epäiltiin olevan osittain plagiaatti.

Selityskokoelma

Laura Huhtasaaren graduun liittyen on kuultu joukko selityksiä häneltä sekä hänen kannattajiltaan. Niitä on ruodittu varmaan blogeissa ja somessa, mutta tässä oma kokoelmani ja tulkintani selittelyn tarpeesta.

Opinnäytteen tarkastamisen haasteita

Viimeaikaisia kohuja on ollut Laura Huhtasaaren gradua kohtaan esitetyt uudet epäilykset, jonka mukaan gradun sisällöstä on ollut 30 % toisista tuotoksista kopioitua, vailla viittauksia näihin kopioituihin teoksiin. Itsestäni ikävintä on, jos on totta että myös omin nimiin otettuja tutkimuslöydöksiä on myös kopioitu.

Stalinismin "hullut koirat"

Neuvostoliiton 1930-luvun näytösoikeudenkäyntien ehdoton tähti Andrei Januarevitš Vyšinsky oli neuvostolainsäädännön sankari. Hänen kuuluisan diktaattinsa mukaan ”tunnustus on todisteiden kuningatar”.

Plagiaatti Laura on oikeassa!

Lauraa syyteään taas samasta vanhasta asiasta. Hän on kopioinut osan gradustaan. Viimeisempien väitteiden mukaan jopa 30%. Huhtasaari itse vakuuttaa, että hän on gradunsa tehnyt täysin tuolloisten ohjeiden mukaan. Uskon häntä, entä Te muut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä