Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Joukkoraiskaukset

Raiskausten rangaistukset

Suomessa kohtalaisen kovat rangaistukset raiskauksista.  Aikuisiin ja lapsiin kohdistuneista.  Tässä  vertaan Vatikaania ja Suomea.

Suomessa pääsääntöisesti  raiskaaja tuomitaan vankeuteen, ehdonalaiseen taikka ihan oikeaan vankeuteen.  Vatikaanissa pääsääntöisesti tuomitaan raiskaaja (pappi) disponibiliteettiin nuhteilla hyi hyi.

Tapaus Oulua en hyväksy.   Rangaistusta kuitenkin lieventäköön kun tekijät eivät  papeiksi pukeutuneina   lapsia hyväkseen käyttäneet.

 

Kuinka sinisilmäisiä vieläkin ollaan?

Pääministeri Sipilä kommentoi Oulun raiskausepäilyjä: ”Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko”

Poliittisesta korrektiudesta

Ruotsissa poliisin rikostutkija Peter Springare joutui sekä ylempien esimiestensä syyniin että sosiaalisen median vihapuheryöpyn kohteeksi uskaltaessaan ääneen todeta pitävänsä joukkoraiskauksia kulttuuritaustaisena rikollisuutena. Ruotsihan on poliittisen korrektiuden todellinen mallimaa, jossa monikulttuurisuusidealismin paine on jo pitkään vaatinut ettei edes rikollisten etnistä taustaa saisi tilastoida.

Avuttomien uhrit

Maahanmuutossa on monia sellaisia puolia joista en pidä. Yksi niistä on ajatus siitä, että pitäisi olla armelias. Minun on aina ollut hyvin vaikeaa luottaa ihmisiin ja vielä vaikeampaa rakentaa uudestaan kerran menetetty luottamus. Tässä mielessä en pidä ISIS -taistelijoiksi lähteneiden palauttamista. Suhtaudun johonkin mielipiteitään muuttaneeseen Esa Holappaan kuin kaksoisagenttiudesta narahtaneeseen. En kykene luottamaan vielä edes Tuomas Kyröön, saati tuoreempiin käännynnäisiin.

Raiskaajat päivävuoroon?

Helsingin hovioikeus on antanut tuomion niin kutsutussa Tapanilan raiskausjutussa. Raiskaukseen johtaneet tapahtumat alkoivat aluksi häiriköintinä junassa. Viiden nuoren miehen porukka oli lähestynyt junassa heille entuudestaan tuntematonta naista. Nainen oli poistunut junasta Tapanilan asemalla ja pojat lähtivät seuraamaan häntä. Häiriköinti yltyi lopulta raiskaukseksi.

Selänne-kohu osoitti suomalaisen yhteiskunnan vakavan sairaustilan

Suomen yksi arvostetuimmista urheilijoista käytti asemaansa hyväkseen ja kiinnitti huomiota vakavaan ongelmaan Suomessa. Ongelman nimi on yleistyneet raiskaukset ja suomalaisen oikeuden asettamat liian pienet tuomiot raiskausrikoksissa. Myöhemmin Selänne twiittasi ratkaisun ongelmaan: ”Kovat rangaistukset! Hyysäily lopetettava! Tuomiot kohdalleen! ”

Heinolassa jyrää!

Wilmassa on annettu oppilaille ohjeita, kuinka tulee käyttäytyä, käytännössä alistua. Koska viesti, joka on julkinen, poistuu sieltä pikapikaa, löytyy se monesta paikasta myös kuvakaappauksena. Linkki viestiin on tässä.

Tapanilan tuomio

Olen Tapanilan raiskausoikeudenkäynnin tuloksesta ja siitä seuranneesta uutisoinnista tullut siihen käsitykseen, että mitä suuremman spektaakkelin ja julkisuusarvon saat teollesi ja mitä enemmän siitä tulee nettituomioita, niin sitä vähemmällä tulet oikeudenistunnossa siitä saamaan.

Tapanila-Ferguson

Mitäs jos Tapanilan oikeusmurhan kaltainen joukkoraiskaus olisi tapahtunut Fergusonissa Yhdysvalloissa ja tekijöinä olisi ollut paikallinen punaniskajengi ja uhrina afroamerikkalainen nuori tyttö?  Olisiko silloin hyssytelty asiaa viranomaisten ja median toimesta ja toivottu kollektiivista kultaista käytöstä nettipalstat mukaan lukien, vai olisiko lynkkausmieliala nostanut rumaa päätään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä