Kuinka Karl Marx tavataan

Kaikki blogit puheenaiheesta Idän uhka

Suurin turvallisuusuhka Suomelle

Blogisteissa ja kommentoijissa on niin suuri joukko sotilaallisten uhkien asiantuntijoita että aloitan tämän tekstin sotajutulla. Varsinaisen asian nostan esiin heti sotajutun jälkeen. Näin palvelen kahta joukkoa; niitä joita vain sodat kiinnostavat, ja niitä joita kiinostavat turvallisuusasiat.

On paljon puhuttu tunnuksettomista vihreistä miehistä, siis sellaisista, jotka hiipivät öisin vähintään Ahvenaanmaan luodoille ja valtaavat sieltä käsin sekä Suomen että Ruotsin. Harva kuitenkaan tietää kuka oivalsi ryhtyä käyttämään tunnuksettomia vihreitä miehiä.

John F. Kennedy.

Saksa vai Venäjä suurin uhka - Mitä historia kertoo?

Ensimmänen maailmansota ja toinen maailmansota ovat sanoina tuttuja, melkein yhtä tuttuja kuin Venäjän uhka. Yhä harvempi kuitenkaan tietää, saati muistaa ketkä sotivat keitä vastaan ja miksi, ja kuka aloitti.

Nyt on asiaa tuntevilla tilaisuus kertoa totuus noista maailmansodista ja erityisesti niihin liittyvistä liittolaissuhteista. Samalla asiantuntjat voivat kertoa mitkä olivat Venäjän ja Neuvostoliiton roolit noissa järkyttävissä sodissa.

Heitä on neljä miljardia ja ne jyrää meitän!

Islamfobia saa päivä päivältä merkillisimpiä ilmauksia. Pekka Siikalakin ratsastaa Islamfobian aallonharjalla. Kunhan päästään tikun nokkaan niin ihan kaikki käy. Homma luvalla sanoen kyllästyttää. Vaarallisinta on se kategorisuus ja tapa jolla asiaa pauhataan. Nyt haukutaan ikävä kyllä väärää puuta. Viisas ihminen ei kirjoittelisi kerta toisensa jälkeen samoista aineksista tehtyjä juttuja. Tämä ei tietystikään sulje pois sitä, etteikö asioita voisi vastustaa ja jopa sitä, että asiantila olisi joskus aivan toinen.

Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

 

Kansakunta on päättänyt – me emme liity Natoon

(Naantalin Kultarannassa tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö piti perinteellisen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kesäseminaarin, jossa lausuttiin nyt niitä ratkaisevia sanoja, jotka kirvoittivat otsikon yllä olevan näköiseksi)

 

Mikä meitä suomalaisia uhkaa?

Saimme uudistetun ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon 17. kesäkuuta 2016. Olisi erityisen toivottavaa, että se jaetaan kansalaisillemme, ajatuksella - ”ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät, ja ne, jotka niitä pesevät”, voimme varautua ratkaisevaan kansanäänestykseen Natosta.

Ylen määrin infosotaa

YLE Uutisten toimittaja Jarmo Mäkelä kirjoitti perjantaina Venäjän verkossa -kirjoitussarjassaan otsikolla Infosotaa venäläisittäin, että Venäjä perustaa itselleen infosotajoukot.

Se, että Venäjä käy infosotaa, tuskin yllättää ketään. Ihmettelen kuitenkin toimittajan lausumaa, jonka mukaan Venäjällä ei uskota Suomessa viime aikoina toistettuun hölynpölyyn, jonka mukaan mitään informaatiosotaa ei ole olemassakaan. 

Suomen on varauduttava Venäjän uhkaan näin

Putinin valtapolitiikka Venäjän ruorissa on systemaattista. Propagandaa, Georgia, Krim, Itä-Ukraina. Valtapiiriä laajennetaan kärsivällisesti. Miten Suomen tulee varautua vai tuleeko ollenkaan?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä