Kuinka Karl Marx tavataan

Psykologisen selityksen puute

Uutisten mukaan Tampereen pizzerian tuhopoltossa tarkoitus ei ollut niin paha kuin teko. Teon tuoreeltaan -- ennen kuin ensimmäistäkään tosiasiatietoa sen motiiveista oli olemassa -- rasistiseksi leimanneen Päivi Lipposen tarkoitukset taas olivat pahemmat kuin teko. Hän oli pyhän vihan vallassa, mutta hänen suunnitelmansa puksahti tyhjää. Niin kävi. Todellakin.

Sillä eihän kenellekään oikeasti koidu mitään vaaraa Päivi Lipposen harkitsemattomista lausunnoista. Seurauksetkin teostaan, jos sellaisia nyt yleensä on -- en todellakaan usko että yhdenkään järki-ihmisen käsitykset Päivi Lipposesta mitenkään muuttuivat juuri tämän nimenomaisen ajattelemattomuuden vaikutuksesta -- hän kantaa itse kannatuksensa mahdollisena katoamisena.

Se mikä minua tällaisissa paljon kohua aiheuttavissa tapauksissa aina eniten mietityttää on psykologisen tiedon ja selityksen järjestelmällinen puuttuminen niin uutisoinnista kuin pohdiskeluista. Ikään kuin tekojen motiivit eivät olisikaan psyykkisiä, vaan aivan muilla määreillä mitattavia. Siis joko etnisiä tai ei-etnisiä, joko taloudellisia tai ei-taloudellisia, poliittisia tai ei-poliittisia, jne. Psykologiset kuvailut jäävät pinta-asteelle -- psykologiset motiivit ovat "henkilökohtaisia". Kun ne jätetään enemmälti selittämättä, on varmaan mahdollista paremmin paneutua kauhisteluun.

Ehkä tekojen psykologinen ymmärtäminen tulkitaan niiden hyväksymiseksi, jolloin ymmärtämisen väliin jättäminen helpottaa tekojen tuomitsemista?

Etniseltä taustalta nousevaa väkivaltaa on esiintynyt ennenkin, mutta yksittäistapausten puitteissa mitään yleistäviä uutiskertomuksia ja -analyyseja ei ole esitetty. Johtuneeko se sitten toimittajien ja kommentaattoreiden omasta sotkeutumisen pelosta tai ylivarovaisesta rasistiksi leimautumisen pelosta, en tiedä. Mutta ei myöskään kotimaisten tekijöiden, kuten Myyrmannin räjäyttäjän tai kouluampujien psykologisia taustoja ole paljoa käsitelty, ei muuta kuin iltapäivälehtipsykologian laatutasolla.

Väärin ymmärretty yksityisyyden suojako estää psykologisten lausuntojen käsittelyä julkisuudessa? Onko psykologinen tieto yksityishenkilöstä henkilön yksityisyyden piiriin sulkeutuvaa tietoa, vai onko psykologia osa yleistä ihmistä koskevaa tieteellistä tietoamme?

Psykologisen asiantuntijaselityksen puute on outoa siksikin, ettei psykologisen tiedon enää luulisi leimautuvan ihmisten mielissä pelkästään "kyökkipsykologiaksi" tai muuksi keskenään höperehtivien kallonkutistajien huuhailuksi. Psykologiaa on jo iät ja ajat opetettu lukioissa ja sen luulisi olevan legitiimi osa yleissivistystämme. Ei psykologia ole mitään salatiedettä. Kuitenkin psykologia jotenkin pelataan pois julkisesta keskustelusta. Vaivihkaa, julkilausumatta, mutta totaalisesti.

Emme esimerkiksi koskaan psykoanalysoi poliitikkoja heidän psyykkisten ominaisuuksiensa selvittämiseksi, vaan vaalikeskustelut käydään täysin järjettömän poliittis-ideologisen fraseologian pohjalta -- siis sellaisen propaganda- ja peitteleytarkoituksiin kehittyneen inhimillisen kielen irvikuvan varassa, jolla yhdenkään järki-ihmisen ei voi kuvitella mitään tositietoa maailman tilasta saavan. Miten tällainen tilanne yhteiskunnassa oikein on edes mahdollinen?

Emme ole kunnolla huolissamme siitä että yritysmaailman johtopaikoille kiipivistä ihmisistä osa on syvästi minävammaisia psykopaatteja. Sen sijaan uskomme että he etujaan ajaessaan edustavat "taloudellisia realiteetteja". Emme myöskään kanna huolta siitä että valtiovallan käyttäjiksi pyrkivät kansanedustajaehdokkaat jäävät julkisessa keskustelussa pykologisesti arvioimatta. On tapa ja tabu, että politiikan narsistit saavat kannatuksensa "henkilökohtaisen karismansa" ja poliittisten "totuuksien", so. ideologisten hokujen ja mantrojen perusteella.

Oikea psykologinen  totuus voisi myös olla vastavoima mainostoimistopolitiikalle, eli sovellettua psykologiaa hyväksikäyttävälle poliittiselle "totuudelle".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Miten kukaan pääsee Päivi Lipposen pään sisään tarkistamaan hänen todellisia tarkoituksiaan ja motiivejaan. Minä arvailen, että hän kauhistui aidosti tekoa ja toimi hetken mielijohteessa. Tiettyä ennakkoasennetta se kuvastaa, mutta pitkälle menevät johtopäätelmät ovat vähintäänkin yhtä löysiä kuin Päivin kirjoitus.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tarkoitin lähinnä sitä keskusteluillemme ominaista piirrettä, ettemme esim. Päivi Lipposen tapauksessa osaa kuvata hänen reaktiivista kannanottoaan psykologisesti, siis reaktiivisena mielenliikkeenä, vaan todellakin kuvittelemme että Päivi Lipposen päässä voisi tapahtua jotain jota meistä jokaisen päässä ei tyypillisesti tapahtuisi.

Reaktiivinen purkaus on merkki siitä että ihminen on jo aikapäiviä lopettanut ajattelemisen ja samaistuu olemassaolevan jo pitkälle eskaloituneen mielipidekonfliktin rintamalinjoihin. Hän on ulkoaohjautuva, eli saa vahvistusta omalle kannalleen tuntiessaan kuuluvansa rintamaan "me" eikä rintamaan "ne".

Kyseessä on siis ryhmäpsykologinen ilmiö, ihan tyypillinen sellainen. Siellä missä ryhmäsidonnaisuus on vahvaa, siellä yksilöiden ajattelu on tunnustuksellista, eli haetaan ja saadaan omalle minälle vahvistusta samanmielisten joukkoon kuulumisesta. Aktiiviset ryhmänjohtotyypit ovat tietysti valppaita käyttämään hyväkseen jokaisen mahdollisen tilaisuuden kohota ryhmävahvistuksen keskiöön -- niin sanottuun "vallan ytimeen".

Ryhmäpsykologisen vahvistamisen mekanismi jakaa ihmiset "meihin" ja "niihin". Tämä mekanismi on esim. rasismin takana -- rasismissa ei siis ensisijaisesti ole kyse mistään rodusta, ihonväristä, tms. Ulkoisesti poikkeavat joutuvat tulilinjalle, koska karkein ryhmäidentiteetti reagoi ulkoisiin tunnusmerkkeihin.

Rasisminvastainen toiminta voisi olla ryhmäidentiteettien hajoittamista. Leimaamisen sijasta kannattaisi skarpata fokusta ja huomata, että ns. "suvaitsevaisten" joukoissa on ihmisiä yleispyöreistä humanisteista todella tunnustuksellista vihaa huokuviin "kukkahattutäteihin" ja muihin maahanmuuttokriitikoiden mitätöijiin.

Samoin voi maahanmuuttajien joukoissa olla yksilöllisesti eriytyneitä tyyppejä eikä pelkästään omiin ryhmäsidonnaisiin "kulttuureihinsa" tunnustuksellisesti sulkeutuneita "niitä".

Jaassu Vaan (nimimerkki)

Eli toisin sanoen Päivi Lipponen ja Astrid Thors ovat itse rasisteja.

Ovat vaan niin sidoksissa oman ryhmänsä identiteettiin että eivät itse sitä tajua.

Vieras (nimimerkki)

Oikkoselta erinomainen ja oivaltava kirjoitus, kiitos tästä. Syyt psykologisten totuuksien etsinnän puutteeseen löytyvät - hmmm... Taidan vaieta hienotunteisesti.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Onko Kansanedustaja ( SDP ) Päivi Lipponen MIELENVIKAINEN tai HENKISESTI HÄIRIINTYNYT.?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenterveys#Mielent...

Vai pelkästään pohjattoman tyhmä ja täysin harkintakyvytön !
Ja jos on, vaarantaako mielenterveyden näin näkyvä horjahtaminen Kansanedustajan tehtävän hoitamisen ? Ja jos on epäilys mielen tasapainon järkkymisestä, miten todeta asia Eduskunnassa?

Mistä apua Päiville ?

Hän on Opettaja, Kansanedusta ja Tohtori koulutukseltaan.

Siis lainsäätäjä ja tieteentekijä ja kirjoittaa pelkän arvailun perusteella jotain näin kamalan paksun absurdia. Kun tapahtumasta oli kulunut vasta alle parisen tuntia. Ja kaiken lisäksi pitää älyttömiä tekstejään lähes päivätolkulla blokissaan vaikka sadat eri nettikirjoittajat olivit kauhuissaan, järkyttyneinä ja syvästi suutuksissaan protestoineet asiasta. Psykiatrit sanovat että keskeisin mielenterveyden kriteeri on se, että elääkö ja toimiiko henkilö REALITEETEISSÄ !
SUURI KYSYMYS KANSALAISILLE: Elääkö Kansanedustaja Päivi Lipponen realiteeteissä?
Ja voiko henkisesti näin häiriintynyt ihminen toimia Kansanedustajana ?

Mitä mieltä Sinä olet Päivi Lipposen MIELENTERVEYDESTÄ edellämainitun määritelmän pohjalta ?

VS
NÄIN PÄIVI LIPPONEN KIRJOITTI.
Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.
Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.
Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereella tapahtunut ravintolan palo onkin tuhopoltto. Kaksi mustapukuista henkilöä oli poistunut ravintolasta ennen palon leviämistä. Ravintolasta palo levisi kerrostaloon ja aiheutti kolmen asukkaan kuoleman ja neljän vammautumisen.
Kyseessä on törkeä tuhotyö, kuoleman tuottamus ja vamman tuottamus.
Tahallaan aiheutettua paloa voi kutsua suorastaan murhapoltoksi.
Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on maailmassa aiheutunut sen tähden, että ihmiset ovat olleet hiljaa.
Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näin ulkoparlamentaarisin toimin aiheutettiin pelkoa.
Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.

NÄIN MINÄ OLISIN HALUNNUT PÄIVILLE VASTATA ENNENKUIN HÄN POISTI KIRJOITUKSENSA.
25.11.2010 12:40 Pietari Vehnälä 37 kommenttia
Hyvä Päivi Lipponen,
Järkytyksellä totesin, minkälaisilla älynlahjoilla voi Arkadianmäelle päästä. Erityisen vakavaksi asian tekee, että kyseisen ihmisen heikot älynlahjat eivät pelkästään johda Kansanedustuslaitoksessa passivoitumiseen vaan suuntautuvat ehkäisemään sitä asiallista keskustelua, joka voisi pelastaa Suomen siltä kohtalolta, joka on kohdannut Ruotsia, Tanskaa, Hollantia ja Ranskaa.
Olet häpeäksi naissukupuolelle! Naiset ovat keskinmäärin pedanteimpia ja tehokkaampiakin kuin monesti omahyväisyyteen ja katteettomaan itsevarmuuteen taipuvaiset miehet. Naisten pyrkimyksille poliitikassa ja liike-elämässä tälläinen yksi mallikas kanapää tekee totisesti hallaa.
Olen kiitollinen Päivi Lipposelle, että hän antoi kasvot sille rasismikortin heiluttelulle, joka yrittää mitätöidä sen asiallisen huolen, joka Suomen Kansalla on maansa luonteen ja kohtalon "käpälöinnistä". Monilla poliitikoilla tuntuu olevan nimenomainen tarve ja tavoite tehdä Suomesta monikulttuurinen vain siksi, että sellaisiksi ovat monet muutkin eurooppalaiset sivistysvaltiot itsensä tehneet. He unohtavat, että ne ovat samalla monesti pahoinvoipia yhteiskuntia. Niissä uudet etniset ryhmät voivat pahoin.
Toivottavasti tämä insidentti auttaa hillitsemään niitä, jotka haluavat estää keskustelun asioista niiden oikeilla nimillä.
Vielä kerran, kiitos Päivi! 

VeliSynkkä
www.Paholaisencasino.com
Yhteiskunnallinen Think Tank - Ajatuspaja

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Olet luultavasti ymmärtänyt viestini täysin väärin.

Psykologialla on merkityksensä ja arvonsa ymmärryksemme lisääjänä. Sitä ei pidä käyttää yhtenä leimaavan kahtiajakamisen työkaluna, kuten näen sinun sitä käyttävän.

Psykologian kulisseissa suoritettu jako "meihin" ja "niihin" ei ole yhtään "pätevämpi" vaan yhtä väärä ja typerä kuin minkä tahansa opillisen tai ideologisen tunnustuksellisen kulissin -- kristinopin, islamin, isänmaallisuuden, kommunismin, fasismin, rasismin, jne -- nimissä tehty jako omiin ja vihollisiin.

Kaikissa jaoissa elää psyykkisen regression siemen -- se sama mistä fasismi ja rasismi ovat seurausta. Kaikki ne ruokkivat mielen primitiivisimpiä mekanismeja. Kaikissa niissä päädytään projektioon ja totaaliseen kahtiajakoon: jokainen joka ei ole puolellamme on vihollisen puolella.

Sellaisesta ajattelusta ja sellaisesta maailmasta järki meitä varjelkoon.

Meillä oli naapurissa maa, jossa toisinajattelijat leimattiin psyykkisesti sairaiksi. Samaa taipumusta meillä on kansana ollut omassa historiassamme. Luulisi ettei sitä tietä enää kenenkään huvita käydä. Ehkä olen väärässä.

Psykologian merkitys ja arvo on nimenomaan siinä että se voi avata silmiämme näkemään oman rajoittuneisuutemme. Siihen ei ole muuta tietä kuin oman eläytymiskyvyvyn kasvattaminen.

Jos pystymme ottamaan oman nahkamme alle ne joita mieluummin kohtelisimme kaltoin ja jotka sijoittaisimme vihollisten, "niiden" joukkoon, silloin meillä on tilaisuus oppia jotain itsestämme ja ihmisestä yleensä.

Emme me ole käsittämättömiä olentoja. Kaikki tuntemuksemme ovat lopulta lajityypillisiä, ja kirkkaimmatkin älylliset oivalluksemme saavat merkityksensä kulttuurisidonnaisina.

VeliSynkkä (nimimerkki)

EN usko !
Uskon lähtökohtaisesti ihmisen kertakaikkiseen, geenitasolta lähtevään pahuuteen joka esiintyy kolmena komponenttina ihmistä ohjaavina ensisijaisina vaistoina ja vietteinä seuraavasti: Vihamielisyys, Murhanhimo ja sadistinen hyväksikäyttö ja hävitysvimma.

Tämä siis oman intensiivisen ja pitkän elämänkokemuksen, yli 5000 liikkeenjohtajan tuntemuksen ja 50 000 muun ihmisen tapaamisen perusteella.
Myöskin tekojen perusteella jossa vime vuosisadalla tapettiin lajitoverien toimesta yli 500 Miljoona ihmistä sodissa, kansanmurhissa, keskitysleireillä, valtioterrorilla ja pelkästään kommunistien kauhumaailmassa yli 100 Miljoonaa ihmistä jne.
Eli yli 10 % 1900 - 2000 välillä eläneistä ihmisistä !

Erityisesti uskon Suomalaisten olevan 100 maan ja 4 maanosan omakohtaisen työskentelyn, asumisen, opiskelun ja matkailunkin perusteella olevan maailman ylivoimaisesti kulttuuriselta pohjavireeltään vihamielisin etninen ihmisyhteisö.

Tähän lisättynä vielä erityiset kansalliset luonteenpiirteet kuten torjunta, sallimattomuus, puhumattomuus, kateus, katkeruus, introverttineuroottisuudet, perheväkivalta ja rakkaudettomuus sekä erityisenä huippuominaisuutena täydellinen elämän osaamatttomuus.

Olemme kansa joka on erikoistunut puristamaan nyrkkiä taskussa ja kyyristelemään sekä Sosiaalifasistien että Pakkoruotsi Aparthaidin peukaloruuveissa.

Meissä miehissä löytyy kolme pääryhmää:

1. Velikoppavat
Nämä hyväksikäyttäjä menestyjä röyhkimykset, joita ihaillen esimerkiksi naiset katselevat ja heidän kalliita autojaan ja hienoja pukujaan. Huomaamatta ollenkaan tyyppien narsismia ja psykopatiaa.

2. Velireppanat ( ATM )
Valtaosa tyypeistä jotka joutuvat tekemään ne shittiduunit ja joilla on kovaa silloin kun velikoppavilla on kivaa ! Joitten naiset ovat niitä hieman lyhytjalkaisia ja perseviä työläispuurtajia. Joitten autot ovat vanhoja, huonoja ja halpoja ja joitten lapset joutuvat liian usein kysymään: ISÄ, MIKSEI SULLA OO KOSKAAN RAHAA !?

3. VÄTYSJÄTKÄT ja PAINOLASTIPORUKKA
Vastuunvälttelijä sivarit ja vasurit sekä niljake myrkynvihreät jotka ovat kouluttautuneet lähinnä huokailutieteiden Maistereiksi tai huilunsoittajiksi ja erikoistuakseen yhteiskunnallisiksi takahuoneiden verosyöttiläiksi !

Koen siis selkeästi Päivi Lipposen tavoitteidensa, luonteensa ja toimintansa, myöskin eri verkkolehtien keskustelupalstojen jo TUHANSIEN kirjoitusten perusteella äärimmäisen arrogantiksi hyväksikäyttäjä ja tunnustukselliseksi VIHAPERSOONAKSI !

Ihmiseksi joka käyttää poliittisen agendansa edistämiseen täysin häikäilemättömästi hyväkseen toisten suurta onnettomuutta ja vielä lämpimiä onnettomuuden uhrien ruumiita !

Kaikki mitä olen kuullut, seurannut ja ymmärrän henkilöstä päivilipponen, kertoo minulle yhdellä sanalla kattavasti mikä hän on ja mitä hän edustaa: YHTEISKUNNALLINEN VIHAPARASIITTI !

VS
Lisäksi onnettoman ja tuhoaan kohti putoavan yhteiskuntamme voi karkeasti ja tahallisen mustavalkoisesti jakaa kahteen yhtäsuuren osaan:

1. tarjahalosen äänestäjät ( Ääliöväestö )
Sosiaalifasismin tuottamat, vailla yksilöllistä identiteettiä ja kriittisyyttä sekä omaehtoista ajattelua vailla olevat latistetut MASSAIHMISET! ( BB Dikkarit )
Vihreiden, SDP n, Vasemmiston sekä KEPU nkin peruskannattajia jotka erityisesti uskovat julkisen sektorin hyvyyteen ja kannattavat Suomen lähes 60 % julkisektorin budjettiosuutta, valtion velkaantumista 10 MRD / V - 700 000 virkamiehen palkkojen maksamiseksi ja raivoälyttömän verotuksen entisestäänkin kiristämistä.

2. Nettoveronmaksajat
Yritteliäs kansanosa joka tietää, että:
A. Sähkö tosiaan tulee töpselistä ja jonkun on sen pakko järjestää sitä sinne.
b. Eli ihmiset jotka järjestävät sinne taikaseinän koneeseen sitä nostettavaa rahaa.

TIIVISTELMÄ!
Päivi Lipponen on PELKÄÄVÄ ja VIHAA TÄYNNÄ OLEVA POLIITTINEN ELÄIN!

Onneton surkimusihminen joka on menettänyt kaiken kosketuksensa työn hieltä ja sivistymättömyydeltäkin lemahtaviin rahvaan juuriinsa, eli jo laajaa kansallistakin halveksuntaa nauttiva poliittinen pyrkyri joka on tunkenut itsensä miehensä poliittisilla ansioilla hienostopiireihin, joissa ihmiset kammoksuen katselevat peltistä feikkilipposkaa.

Seppo !
Jos sävyni oli suorasukaisen raaka ja mustavalkoinen, se johtui pelkästään siitä että se oli ominta 100% rehellistä aitoa itseäni !

Olen henkilönä iso ja aggressiivinen ja tulen taistelun verenhajuisesta ja kuolemankäryisestä maailmasta, ollen ehkä lajityyppini viimeisiä.

Minulle keskeisintä on heikompieni puolustaminen pahiksia vastaan.

Sävyni ja kielenkäyttöni värikkyys ei ollut suunnattu sinuun, päin vastoin. Arvostan kovasti vastaustasi ja mahdolisuutta kirjoittaa Sinulle.
Toivoisin debattimme jatkuvan elämänarvojemme, osaamistemme ja elämänhistoriamme suurista eroista huolimatta !

VeliSynkkä
www.paholaisencasino.com
Yhteiskunnallinen Think Tank - AJATUSMYLLY

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jos ihmislajin aggressiiviset, tuhoavat taipumukset olisivat olleet vahvempia kuin elämää säilyttävät voimat, emme olisi koskaan selviytyneet.

Rehellisyys ei ole peruste avuttomalle ja halpamaiselle kielenkäytölle. Jos olisi, eduskunnan ent. puhenainen, joka kirjassaan nimitteli edustajasiskojaan mm. kalkkarokäärmeeksi, olisi ollut oikeassa puolustautuessaan argumentilla että hän oli vain itselleen rehellinen.

Kielenkäyttösi on suunnattu minuun kuten muihinkin. Älä unohda kenelle kellot soivat. Ne soivat aina meille kaikille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset